Thursday, June 30, 2016

HERBA MAHARANI DAN TIPS UNTUK DAPAT ZURIAT








credit : salleharoslan 
cantik kan Mentor Bzah & soon to be Millionaire Women..aminnn

Herba Maharani dan Tips untuk dapat zuriat



credit to : attuffahumairah

setiap pasangan yang sudah berumah tangga pasti impikan keluarga yang sempurna dengan mempunyai anak..bahkan yang belum mempunyai calon untuk menjadi teman hidup juga tak terkecuali...ia adalah fitrah..

pernah menonton al-kuliyyah di tv3...membicarakan mengenai topik keluarga bahagia..ustaz yang menjadi panel jemputan ada memberi petua kepada pasangan-pasangan yang masih belum dikurniakan rezeki untuk beroleh zuriat...

1. suami isteri ambil kurma segenggam sorang. kurma dikisar bersama susu kambing..masing-masing pakat minum air tadi sama banyak..buat sekali je seumur hidup.
2. minum susu kambing, makan kurma 7 biji setiap hari.
3. amalkan membaca surah maryam ayat 1-12 setiap hari..

insyaallah...

ustaz tu tambah lagi, susu kambing ni jin tak minum..jadi kalau yang sukar mengandung tu disebabkan gangguan jin dalam rahim..(macam jin saja tak nak bagi dia ada anak kot..)..insyallah petua ni mujarab..

Doa, usaha dan tawakkal insyaAllah dengan izin Allah.

dan boleh jugak untuk anda yang nak berikhtiar dengan mencuba product sampingan ni iaitu gabungan Premium Beautiful dan Herba Maharani.




Antara kebaikan dan kelebihan MAHARANI:

- Melancarkan peredaran darah
 - selaraskan kitarah haid yang tak teratur
- sembuhkan senggugut
- selesaikan masalah kronik kaum hawa seperti keputihan  dan peredaran haid..ini adalah usaha untuk elakkan kemandulan.
- menggalakkan kesuburan secara semulajadi
- kurangkan keletihan
- tingkatkan imunisasi disamping menguatkan kaki dan tangan.
- serlahkan wajah yang berseri-seri dan awet muda
- bertindak sebagai gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa dalam pantang
- sangat menyegarkan dan menyuburkan badan lepas bersalin
- kecutkan rahim dengan cepat.
- pada yang belum kawin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, melancarkan haid, sentiasa cergas bertenaga 
-meningkatkan metabolisma badan dengan kelancaran darah ke seluruh badan.
- "ubat seks" untuk wanita di mana nikmat luar biasa kepada dua pihak.
- menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat hingga suami pasti teringat-ingat isteri tersayang sepanjang masa..huhuu..dasyat ni ;)
- untuk yang hampir monopous, maharani membantu untuk kuatkan tulang, kuatkan daya tahan badan dari penyakit.

pada yang dah ada premium beautiful amatlah digalakkan untuk amalkan pil maharani ni. kombinasi pb dan maharani sangatlah berkesan luaran dan dalaman...memang ummmpppphhh..!


CARA PENGAMBILAN
- Di syorkan untuk telan setengah bola setiap hari sebelum makan atau sebelum tidur

- Elakkan amik maharani masa kedatangan haid.

Yang ni wajib dipatuhi :
1 bola kuning iaitu sama dengan 50 pil hitam kecil sekali sehari.
Mula amik lepas hari terakhir haid dan berterusan selama 6 hari.
Then, berhenti sementara hinggan lepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan ikut cara yang sama.

Kalau rasa badan panas, sakit kerongkong, tumbuh jerawat lepas amalkan pil maharani ni, uols boleh guna alternatif yang ni ye ;)

1) makan separuh biji bola kuning iaitu 25 biji pil hitam kecil sekali
2) minum air garam waktu makan
3) minum lebih banyak air

Perhatian : Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplement ni pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.Harap maklumat di atas membantu anda. (Rujukan bersama: Hai-O)




Sijil halal dan kelulusan kementerian Malaysia untuk herba maharani.

Diluluskan kementerian kesihatan Malaysia - MAL 200144197
Disahkan halal oleh pertubuhan China Islamic Association iaitu salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.


Harga Herba Maharani :
RM 98.00 sekotak

RM 65.00 harga lama.
January 2014 bermula harga baru untuk herba maharani.

AGENT KUALA LUMPUR
BZAH ISMAIL 
019-2924228





Monday, April 25, 2016

SABUN BASUH BAJU MURAH

Bismillah..

DENGAN HANYA 1 SUDU SAHAJA!



Penat menyental kolar leher baju keje suami?? Kini tidak lagi, dengan hanya merendam lebih kurang 10minit di dalam air sabun kemudian gosok-gosok manja jer dan campakkan terus ke dalam mesin basuh dan baju suami anda kembali putih dan wangi.

Kasut sekolah anak ya Allah kotornya! Sila ulangi langkah-langkah seperti di atas tapi jangan pulak campak kasut anak anda dalam mesin basuh pulak. Rosak pulak mesin basuh nanti. Lepas rendam, gosok-gosok dan bilas.


APA ITU SABUN PENCUCI PEKAT EZICLEAN?


Serbuk pencuci pekat Eziclean ni dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik dan MESRA ALAM. Ia mengandungi pencegah karat dan bahan anti endapan semula. 

Eziclean mempunyai NATRIUM TRIPOLIFOSTAT, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya.

Apakan kesitimewaan atau kelebihan yang ada pada sabun Eziclean ni?

Ia di rumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat, dan  bahan anti-endapan semula.

Adakah serbuk pekat pencuci Eziclean mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda atau buih?
TIDAK!

Eziclean tak mengandungi kesemua bahan yang anda ragukan tersebut.
Tiada likatan, Tiada Caustic Soda ataupun Buih.

Macam mana bau Eziclean ni?
Bau dia wangi dan menyenangkan. Bau Haruman Bunga-bungaan.

Adakah Eziclean mengandungi pencerah optik?
Ya benar. Eziclean mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian kekal kelihatan cerah dan baru.

Antara kelebihan lain yang terdapat pada Eziclean ni adalah:
MEMELIHARA TANGAN DARI JADI KASAR. SELAMAT DIGUNAKAN.

Berkesan untuk SINGKIRKAN KOTORAN DEGIL yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya.

Mencegah BAU BUSUK dan MENYAHKUMAN serta menjadikan pakaian dan kain berbau segar dan bersih.

Formula anti karat yang memelihara kain dan melindungi mesin basuh.

Rumusan kurang buih yang dapat menjimatkan penggunaan air berlebihan.

Rumusan tanpa klorin. Sesuai untuk fabric tiruan dan bahan celupan tapi tak digalakkan digunakan pada kain jenis sutera. 

Cara penggunaan Eziclean :
1. Untuk kuantiti cucian sederhana, guna sesudu Eziclean (20 Gram)
2. Untuk kuantiti cucian banyak, guna satu setengah Eziclean (30 Gram)

Untuk cucian tangan :
1. Sekiranya cucian sikit, guna 2/3 sudu Eziclean (15 Gram)
2. Untuk cucian tangan yang banyak, guna sesudu Eziclean (20 Gram)

Eziclean ni boleh cuci 50 kali cucian tau dengan hanya 1 paket je.



TESTIMONI PENGGUNA SABUN PENCUCI PEKAT EZICLEAN














QU PUTEH TRUS KASUT SEKOLAH NIH!

BONTOT KUALI PON BERKILAT BILA CUCI DENGAN SABUN EZICLEAN


BATANG PAIP PON BERSIH!

ANTARA PENGGUNA & PENGEDAR SABUN EZICLEAN SELURUH MALAYSIA


TOP-UP STOCK SABUN EZICLEAN YANG LICIN 10,000 PAKET SEHARI SEJAK DIVIRALKAN DI FB!














TAWARAN HEBAT!
TAWARAN JIMAT!
TAWARAN MURAH!

Dapatkan Sabun Pencuci Pekat EziClean dengan hanya 



RM 23.00 (1kg) sahaja. 

Whatsapp/Telegram segera Eziclean Top Agent Seluruh Malaysia :

RABIZAH ISMAIL
019-2924228

019-2924228
019-2924228

Thursday, April 14, 2016

KURUS SEBELUM KAHWIN

Bismillah

[ Pinjam 1 minit Anda untuk membaca. Khas kepada BAKAL PENGANTIN sahaja]

Akhirnya! Anda mampu kurus sebelum kahwin dengan cepat tanpa perlu diet keterlaluan.

Jika anda serius untuk kurus sebelum kahwin, berikan saya beberapa minit berharga anda untuk menerangkan rahsia ini!

Perhatian penting kepada anda yang pernah kecewa mencuba pelbagai teknik dan cuba diet tapi tidak berkesan.

Orang Lain Buat Ini NAK IKUT, Orang Lain Buat Itu NAK TIRU, Akhirnya Tidak Berjaya, Putus Asa dan Berhenti Separuh Jalan!

Akhirnya Rahsia untuk cepat kurus sebelum kahwin telah dibongkarkan kepada umum!

Izinkan saya untuk membantu anda untuk kelihatan cantik di hari bersejarah anda.




 (GAMBAR - SUMBER GOOGLE)
Whatsapp +6019.2924228 / Email Sihatkurus83@gmail.com
Saya akan kongsikan dengan anda caranya.

Wednesday, March 23, 2016

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT : TESTIMONI PENGGUNA TEGAR PB

Assalammualaikum wbt,





Sharing dari Real Person, Real Testimoni:

Cik Aadila Saidi :



"I memang anti baju korporat..!!



Bila orang nak buat baju korporat, i memang tak suka walaupon orang lain bersorak keriangan... Sebab i tau, bila i pakai memang tak sempurna macam orang lain...



Habis bersepah almari I, semata-mata nak cari balik baju korporat zaman study dulu ni... Ingat kena pakai unbutton macam dulu... 



Yess!! Dah berjaya fully button."




P/s: Pakai unbutton tu bukan sebab follow fesyen semasa, tapi memang tak leh nak button semua."



PB EXPERT TLC

KUALA LUMPUR
SELANGOR
NEGERI SEMBILAN
WHATSAPP 019-2924228
BZAH ISMAIL

Monday, March 21, 2016

PULAU TIOMAN : HARI TERAKHIR - DAY 3

Assalammualaikum wbt,

Hari ketiga & hari terakhir di Pulau Tioman..rasa macam tak nak balik KL plak sebab best sangat kat Pulau Tioman nih..dikelilingi air laut yang masyallah jernihnya & cantiknya...pemandangan yang indah..jauh dari kesesakan & pencemaran udara..

Lepas sarapan, hubby cakap nak pusing-pusing pulau naik basikal..so jomlah kita berbasikal sebelum balik KL..kat KL xmerasa naik basikal..huhuhu




pilih-pilih nak basikal mana..hehe


kita layan amik gambar je lah kan Waiz..


peace!!



kene paksa amik gambar..haha


saje soh Waiz duduk situ sebab nak amik gambar laman umah nih..xtau la umah orang ker chalet..memang cantik..


cantik kan pemandangan di tepi pantai Pulau Tioman..


Waiz ni da tak sabar nak main pasir..


yea...da bukak langkah tuh..huhuhu


sebelum balik kita amik gambar dulu..tah bila tahun dapat datang sini lagik..


kitaorang stay kat Kg. Genting..time balik nih ramai plak orang..masa kat sini selama 3hari tak nampak plak ramai orang..



susah betul nak amik gambar 1 family yang perfect..ada jek yang buat hal..


berteduh kat hubby sebab matahari tengah meninggi..haha
nampak tak dasar laut kat belakang tuh..haihhh rindu plak kat Pulau Tioman..


ada bot nelayan parking kat jeti..hasil tangkapan laut yang fresh dari laut..sotong kale putih..xsama macam yang jual kat pasar tu..udang laut besar tapak tangan..rasa nak beli jek tapi xde bekas plak nak simpan..huhu


risau jek tengok Waiz ni bagi ikan makan..kot jatuh kang eeeiiii serammm..kat area sini da dalam da...


tak brape nampak plak ikan kat laut nih dalam gambar..tapi real memang jelas la..

hampir 2jam tunggu bot kat jeti ni tak sampai2..ada 1 bot tu da sampai pastu dia boleh patah balik plak..kuang ajar betol..da la panas terik..yang banyaknya bot masuk..bot keluar xde langsung..sib baik ada ehsan 1 bot nih tolong bawak kitaorang ke jeti mersing..dalam hati rasa nak terjun laut jer mandi lagik..

Sampai jeti da kol 4pm++..cadangnya nak makan udang galah kat rompin tapi sebab da lewat sangat + masing2 kelaparan..makan kat area jeti jer la..setel makan terus balik KL..singgah kedai 1x untuk dinner..singgah petronas g toilet 1x...dari Mersing ikut Rompin terus sampai Kuala Pilah - Lekas..sampai umah dalam kol 1am...sampai umah terus mandi..segar sket rasa badan..

Da lama tak snorkeling..last masa pegi honeymoon kat Pulau Redang tahun 2009 tak silap..lepas tu memang takde la nak ke pulau sebab ada anak kecik..kali nih pegi sebab anak-anak da besar sket..dapatlah nak snorkeling..next percutian Insyallah dalam perancangan..mungkin Pulau Redang...kat situ air laut warna biru..bestnya....

Korang kalau nak dapat pakej Pulau Tioman murah bole contact Wan 019-2941683..




PULAU TIOMAN : HARI KEDUA - SNORKELING

Assalammualaikum wbt,

Aktiviti hari kedua di Pulau Tioman ialah snorkeling di Pulau Rengis, Marine Park & Duty Free Shop..

Sarapan seawal jam 7.30am..nasi lemak, telo rebus, mehon sup...disebabkan Waiz sangat memilih bab makan nih, Bzah tapow 5 biji telur rebus khas untuk dia..Waiz suka sangat telo rebus..hahaha

Jam 8.45am, berkumpul kat Hall untuk amik peralatan snorkeling + safety jacket..murah jer sewa RM16/dewasa & RM14/kanak2..jam 9.00am bot da redi kat jetty untuk aktiviti menyelam..bestnyerrrrr...



naik turun tangga nih memang cepat kurus..


masing2 tak sabar nak menyelam..wuhuuuu


Waiz pon pakai swim cap..


yeay da sampai Pulau Rengis..tempat snorkeling..


yeay da masuk laut..kedalaman nih macam 2 tingkat bangunan..


sib baik ada kamera Sony yang bole guna under water..memang puas hati..


bestnya rasa nak repeat lagik g Pulau Tioman..


2nd pit stop Marine Park..ramai gak orang..ikan pon banyak tapi ada kat celah2 batu..ikan besar2 kat area nun depan sana kene swimming jauh sket..


gaya dah ada tapi bila menyelam dia telan air laut..sabo jek la Qayyum nih..masa snorkeling dia berpaut kat Bzah sampai nak tenggelam la..fuhhh cemas gak..


Waiz main tepi pantai je la..tak pandai lagi nak berenang..menyelam apa tah lagik..


3rd pit stop Duty Free Shop...cantik kan air laut sini warna hijau..


dalam kedai..Qayyum sebok nak beli peppero & gummy candy..layankan jer la..



masing-masing muka kepenatan & kehitaman..haha


kasi can la nak beromantika..hehe view memang masyallah cantik sangat..

lebih kurang jam 1pm++ sampai ke jeti..mandi2 rehatkan badan..anak-anak2 sambung mandi laut ngan ayah dia..lepas dinner saje nak jalan2 area jeti..cantik sangat view langit..nampak clear bintang2 berkerlipan..angin laut waktu malam agak sejuk..kalau lelama kang mau selseme..so balik lepak hall layan TV ngan hubby..anak-anak awal2 dah tido kepenatan..


Malas nak mandi laut lagi..jalan-jalan sambil tengok jualan kat kedai2 sini..beli tshirt untuk Qayyum & Waiz jer..murah2 jer selai RM10..lepak depan pantai ngan kakak..wefie!!


view sunset tapi matahari dah turun..hehe subhanallah cantik kan ciptaan Ilahi..


End of 2nd day di Pulau Tioman..

3rd day sudah mau pulang KL..