Thursday, December 1, 2016

BERPANTANG DENGAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL

BERITA TERGEMPAR!!!

Terpaksa HILANG INCI akibat berpantang dengan KORSET PREMIUM BEAUTIFUL.

Ikuti pengakuan ikhlas Ibu Anak 2 yang bersalin secara pembedahan berpantang dengan Korset Premium Beautiful.

"Sakit hati bila lepas bersalin dengar orang tegur. 'gemuknya badan kau', tapi walau sakit hati tu sebenarnya pembakar semangat untuk akak kuruskan badan balik. Kakjah bersalin secara C-sect jadi tak dapatlah nak berbengkung lilit ketat2 tu kan.

Nasib baik ade Korset Premium Beautiful ni tak sempat nak tepu lemak2 dalam badan dengan punggung ni.

Dan terpaksa jugaklah kakjah hilang inci dengan secara tak sengaja kan.

Senangnya nak kurus dengan Korset Premium Beautiful. Semua baju2 masa kurus dulu dah boleh sarung balik."
-Faezah Mansor @ Kakjah, Muar Johor-



Bermula 1 Disember 2016, Bzah buat promo dengan setiap pembelian 1 set Korset Premium Beautiful, akan dapat rebate sehingga RM250. Jom rebut peluang nih.

Dengan Premium Beautiful, terpaksa hilang inci, En. Suami pon bertambah sayang!!!

BZAH ISMAIL
019-2924228 


#PremiumBeautifulExpert
#TestimoniPB
#PBMurah #PBLelong
#SetBersalin
#BersalinCzer
#NakKurusCepat




Wednesday, November 23, 2016

Jalan-jalan ke Padang-Bukit Tinggi, Indonesia - Day 1

Assalammualaikum wbt,

Alhamdulillah, tahun ni berkesempatan melawat ke negara jiran iaitu Indonesia..beli tiket masa Airasia buat promo return RM200 untuk 2 orang tanpa baggage. Kali ni bercuti berdua jer ngan kakak, 18.11.2016 - 21.11.2016 (Jumaat-Isnin)..Book supir siap2 dari KL, hotel sampai sana baru cari. Oklah rate RM100+- / IDR 320 ribu untuk 1 malam..stay kat Bukit Tinggi 2 malam / 1 malam di Padang.


flight pagi jam 7.50am..ni kat KLIA 2. Pukul 5am hubby hantar g airport. Solat subuh siap2 kat airport. Masa check beg kat kaunter Imigrese, kantoi syampoo Rejoice sebab melebihi 100ml..so sedekah je la kat ahkak Imigresen tu..


Yeay dah sampai Padang..ni airport Minangkabau, Padang..amik masa 45minit jer dari KL..dah macam nak pegi keje plak rasa..keluar je dari pintu ni nampak signboard Ms Bzah..owh supir Aldri dah tunggu nak pick up..


Mintak Supir drop kitaorang kat kedai makan untuk sarapan. Soto Nasi Paru namanya nih..IDR 25 ribu 1 mangkuk. Air kosong 1 gelas free.


Bila da campur dengan kuah soto. Sedap gak rasa tapi paru tu garing sangat. Kedai makan ni dekat je ngan airport. Kebetulan ada 2 group dari KL jugak singgah bekpas sini.


1st stop Lembah Anai Air Mancur. Selalu tengok dalam blog jer, sekarang gambar sendiri pulak kat sini. Tempat wajib singgah.


Tinggi ni air terjun nih. Turun bawah sket memang terasa angin kuat & tempias air terjun nih.


Sementara bateri HP banyak amik ler gambar banyak-banyak. Bukan selalu datang sini kan.


Airnyer memang bersih tapi takde orang mandi. Supir bilang kalau cuci muka kat sini nanti muda 10 tahun. Yer ajer...

Oh masuk sini kene bayar IDR 3 ribu..korang tau tak, jalan raya derang nih macam jalan raya kita yang 1 lane tapi derang 2 lane..bayangkan kecik jer jalan raya derang pastu kalau nak pintas kete/moto just hon jer, nanti kenderaan depan akan slow & ke tepi sket. Ada skali tu sorang makcik selamber jek kat tengah-tengah jalan panggil jiran dia. Kat TENGAH JALAN kot..supir tu dengar aku cakap beraninya makcik ni, dia cuma jawab 'SABAR KAK'..orang-orang Padang memang sangat penyabar yer. Supir tu bawak kete 35-40km jer yer..urut dada aku tengok dia drive. Dari Padang ke Bukit Tinggi +-2 jam sebab bawak 35-40km..bertabah lar 


Singgah Istana Minang. Ada tour guide cerita tentang sejarah Adat Pepatih & Adat Temenggung. Kalau ikut adat Pepatih, orang perempuan memang kaya raya sebab harta semua dia punya. Lelaki yang berkahwin akan stay ngan mertua dalam 1 rumah (ala-ala umah panjang). 1 rumah ada banyak bilik dalam 5-6 bilik. Anak lelaki berumur 10 tahun ke atas tak stay ngan makpak, kene duduk sekolah pondok & tido surau. Tapi balik untuk makan or mandi je. Lepas tu kalau ada kenduri, tuan rumah akan duduk paling hujung dekat dengan dapo sebab senang kalau nak tambah lauk or nasi just bagi isyarat je kat orang dapo. Tak perlu terjerit2 mintak tambah. Kalau ikutkan, panjang lebar penerangan tour guide tu. Kalau nak tau detail, mai sini ler. Hehehe...


Posing dekat tingkap. Rumah derang ni memang cantik sebab warna-warni dan berukiran.


Meriahnya pelamin orang Minang nih. Ada costume kalau nak pakai tapi kitaorang tak pakai sebab nak pakai costume kat Istana Pagoruyong.


video

Lepas amik video ni terus bateri nyawa-nyawa ikan. On the way ke Bukit Tinggi, ada 3-4 butik Kain Sulaman kitaorang singgah tapi tak beli apa pon cuma kat 1 butik ni beli 2 pasang Batik Sutera 
IDR 160 ribu / 2 pasang IDR 320 ribu..kene pandai tawar yer kalau confirm nak beli. Kalau setakat nak tau harga tak payah tawar menawar. Marah lak orang kedai tu nanti. Sulaman derang memang cantik2 belaka. Singgah makan kuih neraka jugak. IDR 3 ribu sekeping. Order 4 keping total IDR 12 ribu. Gambar kat HP kakak sebab HP sendiri bateri da kong! Kuih Neraka tu macam lempeng kelapa kita kat sini. Cumanya derang masak dalam tembikar & atasnya ditutup dan diletakkan kayu api. Tu pasal nama Kuih Neraka, api menjulang-julang. Hehehe...



Hotel yang ketiga. Nasib baik ada kosong and dapat diskaun. IDR 320 ribu 1 malam. dekat je ngan Jam Gadang dalam 10-15 minit jalan kaki.


2 katil single. Bilik ni memang luas & puas hati. Sebelah kaunter jer. Golek-golek, mandi & solat terus keluar g Jam Gadang & Pasar Atas.


Jam Gadang

Masa ni tak ramai lagi orang sebab awal lagi dalam kol 4 waktu Padang..waktu kita ngan derang beza 1 jam..Padang lewat 1 jam jer..



Nih Pasar Bawah. Cuci mata jer. Macam pasar jalan TAR.


Dah alang-alang kat pasar, beli T-shirt untuk anak buahan & kakaks. Kesian akak kedai ni bangun duduk amik saiz baju kitaorang nak, mengandung pulak tuh.


Nih kat Pasar Atas. Macam Pasar Payang, banyak telekung sulam, jubah & kain cotton sulam. Tertipu ngan akak kedai nih. Beli jubah RM55, mintak kurang tak bagi. Beli 4 helai pon tak bagi kurang, tapi sebab rasa harga murah tu beli jugak. Padahal kat kedai Taman Panorama bole dapat harga RM45 jer. Biasa la hari pertama sampai & shopping kan, nak survey dulu takut tak sempat nanti.


Majoriti kedai-kedai sini jual barangan yang sama jer. Cantik kan jubah nih. Rambang mata.


Kain Cotton Sulam. Warna sangat menarik tapi tak beli pun. Cuma beli baju sembahyang kain cotton jepun ngan jubah sulam jer. Harga oklah untuk jubah sembahyang IDR 250 ribu, Telekung Sulam warna hitam IDR 260 ribu. Sebab confirm nak beli tu yang tawar habis habisan.



Ni lah Pasar Atas. Sebelah tu Pasar Bawah. Janji ngan supir 6.30pm jumpa balik kat tempat dia drop kitaorang. Kat sini pon ada Texas Chicken & KFC tau kalau korang nak makan fast food.


Setel shopping, perot da lapo giler yerlah kan sebab skip lunch. Makan nasi padang. Berderet lauk pauk dia susun. Cuma amik 4 jenis lauk jer. Sambal ijo, sambal ikan tongkol, sambal daging ngan gulai kawah daging. Nasi untuk 2 orang, air kosong free.total IDR 105 ribu. Setel makan, balik hotel golek-golek atas katil. Kira-kira brape dah belanja, barang apa lagi nak beli. Esok senang singgah pasar beli barang yang tak cukup jer. Kitaorang beli 1 simkad jer untuk internet IDR 70 ribu, panggilan IDR 25 ribu..

Setel hari pertama..hari kedua ke Tasik Singkarak, Istana Pago Ruyong, Kopi Kiniko, Taman Panorama & Lubang Jepang.


Untuk supir, Bzah bayar IDR 1.7 juta 4hari 3malam.
Sewa hotel 2 malam IDR 640 ribu
Makan Malam IDR 105 ribu
Simkad IDR 95 ribu
Sarapan IDR 25 ribu
Kuih Neraka IDR 6 ribu
Untuk hari pertama kitaorang pegi Lembah Air Manir, Istana Minang & Jam Gadang. Singgah 3-4 Butik Sulaman (sebenarnya taknak singgah tapi supir nak bawa, tengok je la).













Thursday, June 30, 2016

HERBA MAHARANI DAN TIPS UNTUK DAPAT ZURIAT








credit : salleharoslan 
cantik kan Mentor Bzah & soon to be Millionaire Women..aminnn

Herba Maharani dan Tips untuk dapat zuriat



credit to : attuffahumairah

setiap pasangan yang sudah berumah tangga pasti impikan keluarga yang sempurna dengan mempunyai anak..bahkan yang belum mempunyai calon untuk menjadi teman hidup juga tak terkecuali...ia adalah fitrah..

pernah menonton al-kuliyyah di tv3...membicarakan mengenai topik keluarga bahagia..ustaz yang menjadi panel jemputan ada memberi petua kepada pasangan-pasangan yang masih belum dikurniakan rezeki untuk beroleh zuriat...

1. suami isteri ambil kurma segenggam sorang. kurma dikisar bersama susu kambing..masing-masing pakat minum air tadi sama banyak..buat sekali je seumur hidup.
2. minum susu kambing, makan kurma 7 biji setiap hari.
3. amalkan membaca surah maryam ayat 1-12 setiap hari..

insyaallah...

ustaz tu tambah lagi, susu kambing ni jin tak minum..jadi kalau yang sukar mengandung tu disebabkan gangguan jin dalam rahim..(macam jin saja tak nak bagi dia ada anak kot..)..insyallah petua ni mujarab..

Doa, usaha dan tawakkal insyaAllah dengan izin Allah.

dan boleh jugak untuk anda yang nak berikhtiar dengan mencuba product sampingan ni iaitu gabungan Premium Beautiful dan Herba Maharani.




Antara kebaikan dan kelebihan MAHARANI:

- Melancarkan peredaran darah
 - selaraskan kitarah haid yang tak teratur
- sembuhkan senggugut
- selesaikan masalah kronik kaum hawa seperti keputihan  dan peredaran haid..ini adalah usaha untuk elakkan kemandulan.
- menggalakkan kesuburan secara semulajadi
- kurangkan keletihan
- tingkatkan imunisasi disamping menguatkan kaki dan tangan.
- serlahkan wajah yang berseri-seri dan awet muda
- bertindak sebagai gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa dalam pantang
- sangat menyegarkan dan menyuburkan badan lepas bersalin
- kecutkan rahim dengan cepat.
- pada yang belum kawin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, melancarkan haid, sentiasa cergas bertenaga 
-meningkatkan metabolisma badan dengan kelancaran darah ke seluruh badan.
- "ubat seks" untuk wanita di mana nikmat luar biasa kepada dua pihak.
- menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat hingga suami pasti teringat-ingat isteri tersayang sepanjang masa..huhuu..dasyat ni ;)
- untuk yang hampir monopous, maharani membantu untuk kuatkan tulang, kuatkan daya tahan badan dari penyakit.

pada yang dah ada premium beautiful amatlah digalakkan untuk amalkan pil maharani ni. kombinasi pb dan maharani sangatlah berkesan luaran dan dalaman...memang ummmpppphhh..!


CARA PENGAMBILAN
- Di syorkan untuk telan setengah bola setiap hari sebelum makan atau sebelum tidur

- Elakkan amik maharani masa kedatangan haid.

Yang ni wajib dipatuhi :
1 bola kuning iaitu sama dengan 50 pil hitam kecil sekali sehari.
Mula amik lepas hari terakhir haid dan berterusan selama 6 hari.
Then, berhenti sementara hinggan lepas kedatangan haid pada bulan depan dan makan ikut cara yang sama.

Kalau rasa badan panas, sakit kerongkong, tumbuh jerawat lepas amalkan pil maharani ni, uols boleh guna alternatif yang ni ye ;)

1) makan separuh biji bola kuning iaitu 25 biji pil hitam kecil sekali
2) minum air garam waktu makan
3) minum lebih banyak air

Perhatian : Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani.Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplement ni pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.Harap maklumat di atas membantu anda. (Rujukan bersama: Hai-O)




Sijil halal dan kelulusan kementerian Malaysia untuk herba maharani.

Diluluskan kementerian kesihatan Malaysia - MAL 200144197
Disahkan halal oleh pertubuhan China Islamic Association iaitu salah satu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.


Harga Herba Maharani :
RM 98.00 sekotak

RM 65.00 harga lama.
January 2014 bermula harga baru untuk herba maharani.

AGENT KUALA LUMPUR
BZAH ISMAIL 
019-2924228





Monday, April 25, 2016

SABUN BASUH BAJU MURAH

Bismillah..

DENGAN HANYA 1 SUDU SAHAJA!



Penat menyental kolar leher baju keje suami?? Kini tidak lagi, dengan hanya merendam lebih kurang 10minit di dalam air sabun kemudian gosok-gosok manja jer dan campakkan terus ke dalam mesin basuh dan baju suami anda kembali putih dan wangi.

Kasut sekolah anak ya Allah kotornya! Sila ulangi langkah-langkah seperti di atas tapi jangan pulak campak kasut anak anda dalam mesin basuh pulak. Rosak pulak mesin basuh nanti. Lepas rendam, gosok-gosok dan bilas.


APA ITU SABUN PENCUCI PEKAT EZICLEAN?


Serbuk pencuci pekat Eziclean ni dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik dan MESRA ALAM. Ia mengandungi pencegah karat dan bahan anti endapan semula. 

Eziclean mempunyai NATRIUM TRIPOLIFOSTAT, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya.

Apakan kesitimewaan atau kelebihan yang ada pada sabun Eziclean ni?

Ia di rumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat, dan  bahan anti-endapan semula.

Adakah serbuk pekat pencuci Eziclean mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda atau buih?
TIDAK!

Eziclean tak mengandungi kesemua bahan yang anda ragukan tersebut.
Tiada likatan, Tiada Caustic Soda ataupun Buih.

Macam mana bau Eziclean ni?
Bau dia wangi dan menyenangkan. Bau Haruman Bunga-bungaan.

Adakah Eziclean mengandungi pencerah optik?
Ya benar. Eziclean mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian kekal kelihatan cerah dan baru.

Antara kelebihan lain yang terdapat pada Eziclean ni adalah:
MEMELIHARA TANGAN DARI JADI KASAR. SELAMAT DIGUNAKAN.

Berkesan untuk SINGKIRKAN KOTORAN DEGIL yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya.

Mencegah BAU BUSUK dan MENYAHKUMAN serta menjadikan pakaian dan kain berbau segar dan bersih.

Formula anti karat yang memelihara kain dan melindungi mesin basuh.

Rumusan kurang buih yang dapat menjimatkan penggunaan air berlebihan.

Rumusan tanpa klorin. Sesuai untuk fabric tiruan dan bahan celupan tapi tak digalakkan digunakan pada kain jenis sutera. 

Cara penggunaan Eziclean :
1. Untuk kuantiti cucian sederhana, guna sesudu Eziclean (20 Gram)
2. Untuk kuantiti cucian banyak, guna satu setengah Eziclean (30 Gram)

Untuk cucian tangan :
1. Sekiranya cucian sikit, guna 2/3 sudu Eziclean (15 Gram)
2. Untuk cucian tangan yang banyak, guna sesudu Eziclean (20 Gram)

Eziclean ni boleh cuci 50 kali cucian tau dengan hanya 1 paket je.



TESTIMONI PENGGUNA SABUN PENCUCI PEKAT EZICLEAN














QU PUTEH TRUS KASUT SEKOLAH NIH!

BONTOT KUALI PON BERKILAT BILA CUCI DENGAN SABUN EZICLEAN


BATANG PAIP PON BERSIH!

ANTARA PENGGUNA & PENGEDAR SABUN EZICLEAN SELURUH MALAYSIA


TOP-UP STOCK SABUN EZICLEAN YANG LICIN 10,000 PAKET SEHARI SEJAK DIVIRALKAN DI FB!














TAWARAN HEBAT!
TAWARAN JIMAT!
TAWARAN MURAH!

Dapatkan Sabun Pencuci Pekat EziClean dengan hanya 



RM 23.00 (1kg) sahaja. 

Whatsapp/Telegram segera Eziclean Top Agent Seluruh Malaysia :

RABIZAH ISMAIL
019-2924228

019-2924228
019-2924228

Thursday, April 14, 2016

KURUS SEBELUM KAHWIN

Bismillah

[ Pinjam 1 minit Anda untuk membaca. Khas kepada BAKAL PENGANTIN sahaja]

Akhirnya! Anda mampu kurus sebelum kahwin dengan cepat tanpa perlu diet keterlaluan.

Jika anda serius untuk kurus sebelum kahwin, berikan saya beberapa minit berharga anda untuk menerangkan rahsia ini!

Perhatian penting kepada anda yang pernah kecewa mencuba pelbagai teknik dan cuba diet tapi tidak berkesan.

Orang Lain Buat Ini NAK IKUT, Orang Lain Buat Itu NAK TIRU, Akhirnya Tidak Berjaya, Putus Asa dan Berhenti Separuh Jalan!

Akhirnya Rahsia untuk cepat kurus sebelum kahwin telah dibongkarkan kepada umum!

Izinkan saya untuk membantu anda untuk kelihatan cantik di hari bersejarah anda.




 (GAMBAR - SUMBER GOOGLE)
Whatsapp +6019.2924228 / Email Sihatkurus83@gmail.com
Saya akan kongsikan dengan anda caranya.

Wednesday, March 23, 2016

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT : TESTIMONI PENGGUNA TEGAR PB

Assalammualaikum wbt,





Sharing dari Real Person, Real Testimoni:

Cik Aadila Saidi :



"I memang anti baju korporat..!!



Bila orang nak buat baju korporat, i memang tak suka walaupon orang lain bersorak keriangan... Sebab i tau, bila i pakai memang tak sempurna macam orang lain...



Habis bersepah almari I, semata-mata nak cari balik baju korporat zaman study dulu ni... Ingat kena pakai unbutton macam dulu... 



Yess!! Dah berjaya fully button."




P/s: Pakai unbutton tu bukan sebab follow fesyen semasa, tapi memang tak leh nak button semua."



PB EXPERT TLC

KUALA LUMPUR
SELANGOR
NEGERI SEMBILAN
WHATSAPP 019-2924228
BZAH ISMAIL

Monday, March 21, 2016

PULAU TIOMAN : HARI TERAKHIR - DAY 3

Assalammualaikum wbt,

Hari ketiga & hari terakhir di Pulau Tioman..rasa macam tak nak balik KL plak sebab best sangat kat Pulau Tioman nih..dikelilingi air laut yang masyallah jernihnya & cantiknya...pemandangan yang indah..jauh dari kesesakan & pencemaran udara..

Lepas sarapan, hubby cakap nak pusing-pusing pulau naik basikal..so jomlah kita berbasikal sebelum balik KL..kat KL xmerasa naik basikal..huhuhu




pilih-pilih nak basikal mana..hehe


kita layan amik gambar je lah kan Waiz..


peace!!



kene paksa amik gambar..haha


saje soh Waiz duduk situ sebab nak amik gambar laman umah nih..xtau la umah orang ker chalet..memang cantik..


cantik kan pemandangan di tepi pantai Pulau Tioman..


Waiz ni da tak sabar nak main pasir..


yea...da bukak langkah tuh..huhuhu


sebelum balik kita amik gambar dulu..tah bila tahun dapat datang sini lagik..


kitaorang stay kat Kg. Genting..time balik nih ramai plak orang..masa kat sini selama 3hari tak nampak plak ramai orang..



susah betul nak amik gambar 1 family yang perfect..ada jek yang buat hal..


berteduh kat hubby sebab matahari tengah meninggi..haha
nampak tak dasar laut kat belakang tuh..haihhh rindu plak kat Pulau Tioman..


ada bot nelayan parking kat jeti..hasil tangkapan laut yang fresh dari laut..sotong kale putih..xsama macam yang jual kat pasar tu..udang laut besar tapak tangan..rasa nak beli jek tapi xde bekas plak nak simpan..huhu


risau jek tengok Waiz ni bagi ikan makan..kot jatuh kang eeeiiii serammm..kat area sini da dalam da...


tak brape nampak plak ikan kat laut nih dalam gambar..tapi real memang jelas la..

hampir 2jam tunggu bot kat jeti ni tak sampai2..ada 1 bot tu da sampai pastu dia boleh patah balik plak..kuang ajar betol..da la panas terik..yang banyaknya bot masuk..bot keluar xde langsung..sib baik ada ehsan 1 bot nih tolong bawak kitaorang ke jeti mersing..dalam hati rasa nak terjun laut jer mandi lagik..

Sampai jeti da kol 4pm++..cadangnya nak makan udang galah kat rompin tapi sebab da lewat sangat + masing2 kelaparan..makan kat area jeti jer la..setel makan terus balik KL..singgah kedai 1x untuk dinner..singgah petronas g toilet 1x...dari Mersing ikut Rompin terus sampai Kuala Pilah - Lekas..sampai umah dalam kol 1am...sampai umah terus mandi..segar sket rasa badan..

Da lama tak snorkeling..last masa pegi honeymoon kat Pulau Redang tahun 2009 tak silap..lepas tu memang takde la nak ke pulau sebab ada anak kecik..kali nih pegi sebab anak-anak da besar sket..dapatlah nak snorkeling..next percutian Insyallah dalam perancangan..mungkin Pulau Redang...kat situ air laut warna biru..bestnya....

Korang kalau nak dapat pakej Pulau Tioman murah bole contact Wan 019-2941683..